Nordiska trädgårdar

Published April 24, 2016 by Renée

Igår var vi på trädgårdsmässan för att få lite inspiration men vi blev  besvikna, mycket blommor, lökar och fröer, pooler, mat, kläder och annat småkrafs som inte direkt hörde hemma på en mässa som ska ha med trädgård att göra. 

 Det kliade verkligen i fingrarna när man såg alla lökar som ska bli fantastiska blommor sen på mässan men det är ju bara att besinna sig.

Det var också “glassfestival” Där blev jag enorm besviken – jag som älskar glass, det var 5-6 försäljare där med ett ganska dåligt utbud. Köpte allafall en strut från GuteGlass – gott👍

Vi kom ut från mässan med 2 böcker  och ägnade kvällen åt att läsa och fundera.


Den här var riktigt bra när det gällde hur man skulle tänka inför grovplanering med ritningar mm. Det är mycket skisser mm i den och den går naturligtvis även in på finjusteringen sen men där är ju inte vi än på ett tag.


Det här är den andra boken vi köpte, den gillade jag skarpt, mycket enkla lösningar och smarta genvägar. Man blev inspirerad. Vi ska inte ha massa rabatter och sånt för ingen av oss gillar att rensa ogräs utan det blir nog blommor i krukor och lättskött. Vallmo, allium, pion, daggkåpa och lavendel är mina favoriter som jag gärna vill få plats med, gärna några hallonbuskar och rabarber också någonstans. Vår prio ett kommer att vara staketet så att hundarna kan vara ute, men sen är det bara att jobba på

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: